ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν απέκλεισε το χριστουγεννιάτικο lockdown ο Μπόρις Τζόνσον

14:52 - 16 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Δεν απέκλεισε το χριστουγεννιάτικο lockdown ο Μπόρις Τζόνσον
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι και στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιδημιολογική εικόνα, με τον Μπόρις Τζόνσον να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για lockdown τα Χριστούγεννα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε άπαντες  να κάνουν τα εμβόλια κατά του Covid-19 και τις ενισχυτικές δόσεις για να αποφύγουν τους νέους περιορισμούς.

«Η ιστορία δείχνει ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ ερωτηθείς ευθέως για την πιθανότητα ενός νέου lockdown αυτά τα Χριστούγεννα, ο Τζόνσον απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα στα τρέχοντα δεδομένα που να σηματοδοτεί την ανάγκη για περιορισμούς, αλλά προειδοποίησε: «Σαφώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να σχεδιάζει την χορήγηση πιστοποιητικού υγείας με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και αυτοί θα μπορούν να πραγματοποιούν ταξίδια αποφεύγοντας την υποχρεωτική καραντίνα.

Προς το παρόν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους είναι άνω των 40 ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.