ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mετάλλαξη Όμικρον: Μας καλύπτουν τα εμβόλια;- Τι εκτιμούν οι φαρμακευτικές

20:03 - 30 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Mετάλλαξη Όμικρον: Μας καλύπτουν τα εμβόλια;- Τι εκτιμούν οι φαρμακευτικές
H τρέχουσα γενιά εμβολίων κατά του κορονοϊού πιθανότατα εξακολουθεί να παρέχει προστασία ενάντια βαριάς νόσησης σε όσους μολύνονται με τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο CEO της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

H νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μολυνθούν περισσότεροι εμβολιασμένοι, τόνισε σε συνέντευξή του στη WSJ, ο κ. Σαχίν. Αλλά όπως τόνισε, ακόμα και αν η μετάλλαξη είναι σε θέση να διαφεύγει των αντισωμάτων των εμβολιασμένων, πιθανότατα θα μπορούν να την αντιμετωπίσουν τα ανοσοκύτταρα, πρόσθεσε.

«Μην πανικοβάλλεστε» σημείωσε. «Το σχέδιο παραμένει το ίδιο: Επιταχύνετε τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης» υπογράμμισε.

Η θέση αυτή είναι ασφαλώς πιο καθησυχαστική και αισιόδοξη από αυτή που εξέφρασε νωρίτερα ο CEO της Moderna, σκορπώντας άγχος στις αγορές παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η τρέχουσα γκάμα των εμβολίων δεν μοιάζει να είναι αποτελεσματική απέναντι στην Όμικρον και θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer σχολίασε από τη μεριά του πως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν περίπου 100 ημέρες για να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που δημιούργησε εμβόλιο με την AstraZeneca εκτιμά πως είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Θεωρεί πιθανό να υπάρχει αρκετή κάλυψη από τα υπάρχοντα εμβόλια και στην Όμικρον, ενώ δεσμεύεται πως θα τροποποιήσει το δικό της, αν χρειαστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 30 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.