ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σολτς στο... κατώφλι της καγκελαρίας, σε κρίσιμη συγκυρία

09:25 - 07 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Ο Σολτς στο... κατώφλι της καγκελαρίας, σε κρίσιμη συγκυρία
Αφού ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο που τον χωρίζει από την καγκελαρία στο Βερολίνο, ο Όλαφ Σολτς θα ορκιστεί αύριο για να αντικαταστήσει την Άνγκελα Μέρκελ.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που έλειπε ήταν η ψηφοφορία στο Κόμμα των Πρασίνων για την ένταξη στη συμμαχία με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς και τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το 86% των Πρασίνων που συμμετείχαν ενέκρινε τη συμφωνία, ένας εκπληκτικά υψηλός αριθμός δεδομένης της δυσαρέσκειας μεταξύ ορισμένων από τα πιο ριζοσπαστικά μέλη του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η συντριπτική προτεραιότητα για τον Scholz και τον νέο υπουργό Υγείας του με σπουδές στο Χάρβαρντ τις επόμενες εβδομάδες θα είναι να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Με εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα από την Covid-19 και τις μονάδες εντατικής θεραπείας να κατακλύζονται όλο και περισσότερο, η οικονομία που αναλαμβάνει η κυβέρνησή του φαίνεται σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι όταν το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.