ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ισραήλ

12:24 - 07 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Συνάντηση Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ισραήλ
Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέβη το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, με τον οποίο παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τη συνάντηση τους οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες ανάγονται σε στρατηγικής σημασίας. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη μεγάλη συμβολή των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Συζήτησαν, επίσης, για τις προσπάθειες των χωρών τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τρόπους συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ προς τον σκοπό αυτό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν στο Ισραήλ οι υπουργοί 'Άμυνας και Γεωργίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υφυπουργός Έρευνας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.