ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

14:04 - 16 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Κατέβασε ταχύτητα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη
Απότομο «φρένο» πάτησε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη μετά τους περιορισμούς που επιστρατεύθηκαν για την αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά έπληξαν τον κλάδο των υπηρεσιών, και παρά τα σημάδια χαλάρωσης στα προβλήματα που εμποδίζουν την προσφορά.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε στην Ευρωζώνη με τον σύνθετο δείκτη PMI να υποχωρεί ελαφρώς περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων τον προηγούμενο μήνα. Έτσι ο δείκτης έπεσε σε χαμηλό εννιαμήνου και «έκλεισε» στις 53,4 μονάδες, από 55,4 τον προηγούμενο μήνα

Ορισμένες χώρες στην περιοχή, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Ολλανδία, έλαβαν πρόσφατα αυστηρότερα μέτρα για τον κορονοϊό. Οι περιορισμοί όμως μειώνουν τη ροή πελατών στον κλάδο των υπηρεσιών, και ιδιαίτερα στην εστίαση και το εμπόριο.

Ως εκ τούτου, ενώ ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών παρέμεινε πάνω από το 50, υποδεικνύοντας ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας από ό,τι πριν από έναν μήνα, η επιβράδυνση στην ανάπτυξη των υπηρεσιών ήταν πιο έντονη από ό,τι παρατηρήθηκε για τη μεταποίηση, αναφέρει η IHS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.