ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα

21:27 - 22 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Σουηδία: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στη χώρα
Νέα σειρά από περιοριστικά μέτρα που αφορούν όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε η Σουηδία, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας και συγκεκριμένα της μετάλλαξης Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από τις 28 Δεκεμβρίου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ για την Covid-19, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Επτά άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (οι υπόλοιπες είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ιταλία και η Αυστρία) απαιτούν ήδη αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Φινλανδία γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους ενώ η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να κάνει το ίδιο, αφού πάρει προηγουμένως την έγκριση του κοινοβουλίου.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στη Σουηδία, απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται» ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό ισχύει ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19», διευκρίνισε η Στοκχόλμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.