ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CDC-Pfizer: Στους 5 μήνες το μεσοδιάστημα για την ενισχυτική δόση

19:22 - 04 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
CDC-Pfizer: Στους 5 μήνες το μεσοδιάστημα για την ενισχυτική δόση
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (4/1) πως μειώνουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού στους 5 μήνες, έναντι 6 μηνών που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Για το αντίστοιχο εμβόλιο της Moderna διατηρείται η προηγούμενη οδηγία για μεσοδιάστημα έξι μηνών, ενώ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson παραμένει η σύσταση για αναμνηστική δόση στο δίμηνο.

Οι νέες συστάσεις βασίστηκαν σε γνωμοδότηση που εξέδωσε την Δευτέρα (3/1) η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εν μέσω του κύματος Όμικρον που έφερε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα CDC, οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer προσφέρουν αποτελεσματικότητα 35% στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης από την παραλλαγή Όμικρον, ενώ η αναμνηστική δόση ανεβάζει το ποσοστό στο 75%.

Τα CDC αναφέρουν ακόμα πως το χρονικό διάστημα για ενισχυτική δόση εμβολίου της Moderna παραμένει στους 6 μήνες, ενώ όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 2 μήνες μεταξύ της πρώτης και της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

Ακόμα, τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης της Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών που είναι ανοσοκατεσταλμένα. Για την εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα, μόνο το σκεύασμα της Pfizer έχει λάβει σχετική άδεια από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 04 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.