ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία- Δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό ενόψει εκλογών

11:25 - 12 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία- Δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό ενόψει εκλογών
Μάχη με το βλέμμα στα... Δεξιά φαίνεται πως θα είναι οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Απρίλιο, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σοσιαλιστές και Αριστερά βρίσκονται σε δεινή θέση και μένουν πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, μόλις τρεις μήνες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop-Fiducial που δημοσιεύουν Paris Match, LCI και Sud Radio, κανείς από τους υποψηφίους του χώρου δεν ξεπερνά το 10%. Πρώτος είναι ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν (9%) και έπονται ο οικολόγος Γιανίκ Ζαντό (6,5%), η υποψήφια του Σοσιαλιστικού κόμματος Αν Ινταλγκό(4%), ο κομμουνιστής Φαμπιέν Ρουσέλ (2%), Φιλίπ Πουτού (1%), Ναταλί Αρτό και Αρνό Μοντεμπούρ (0,5%). Συνολικά η Αριστερά και το Σοσιαλιστικό κόμμα έχουν 23,5% στην πρόθεση ψήφου και βρίσκονται όλοι μαζί πίσω από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (27%).

Στο γενικό σύνολο, ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει μακράν πρώτος στις δημοσκοπήσεις και φαβορί για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, με 27%. Πολύ πίσω του βρίσκεται η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν (17%) και ακολουθούν η υποψήφια της Δεξιάς Βαλερί Πεκρές (16,5%) και ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ (12,5%). Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν κερδίζει σε όλες τις συνθέσεις: 57-43 έναντι της Λεπέν, 53-47 έναντι της Βαλερί Πεκρές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.