ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Aπορρίπτουν τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων οι Πράσινοι

15:50 - 21 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Aπορρίπτουν τις κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων οι Πράσινοι
Κάθε κατηγορία περί υπεξαίρεσης χρημάτων απορρίπτουν οι Πράσινοι, μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βερολίνου ότι διεξάγει έρευνα για όλα τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Τα ηγετικά στελέχη φέρονται να είχαν εκταμιεύσει μπόνους για τον κορονοϊό στον εαυτό τους, χωρίς να συμβουλευτούν τα αρμόδια κομματικά όργανα.

«Τα μπόνους έχουν αποπληρωθεί εδώ και καιρό. Εκτός αυτού, το θέμα διερευνά και επιλύει τώρα η εισαγγελία – έτσι νομίζω, αυτό το κεφάλαιο θα κλείσει μια για πάντα», είπε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ στους δημοσιογράφους

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, η Αναλένα Μπέρμποκ επανέλαβε τη θέση του Χάμπεκ. «Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για να διασφαλίσουμε ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί γρήγορα και να τελειώσει».

Οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο για τους Πράσινους την επόμενη εβδομάδα, όταν το κόμμα θα κληθεί να εκλέξει νέο ζευγάρι ηγετών του κόμματος, καθώς μεταξύ των υποψηφίων που πρόκειται να επιλεγούν είναι η Ρικάρντα Λανγκ που ανήκει στα πρόσωπα που ερευνώνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.