ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Προβλέπει πλέον 7 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

14:11 - 11 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Προβλέπει πλέον 7 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed
Τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ κάνουν τους αναλυτές να περιμένουν πλέον επιθετικότερη νομισματική πολιτική από την Federal Reserve, με την Goldman Sachs να αναθεωρεί τις προβλέψεις της για αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2022.

Πλέον, αναμένει 7 αυξήσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 5.

«Οι επενδυτές συζητούν το ενδεχόμενο πιο επιθετικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 50 μ.β. αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο ή ακόμη και αύξηση των επιτοκίων στο μεσοδιάστημα. Ωστόσο, η επιτροπή της Fed FOMC για τα επιτόκια δεν έχει αποφασίσει αύξηση από το 1994 και δεν έχει ξεκινήσει έναν κύκλο αυξήσεων με αύξηση 50 μ.β. από τη δεκαετία του 1980.

Αν και δεν αποτελεί τη βασική μας υπόθεση, βλέπουμε τη λογική για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Μάρτιο. Ένα επιχείρημα είναι ότι το επίπεδο του επιτοκίου των κεφαλαίων φαίνεται ακατάλληλα χαμηλό, γεγονός που θα μπορούσε να απαιτήσει ταχύτερη αναπροσαρμογή. Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι ο κίνδυνος ενός σπιράλ μισθολογικών τιμών αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», αναφέρει μεταξύ άλλων η Goldman Sachs.

Σε άλλο σημείο σημειώνει: «Θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη FOMC να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας σημαντικός κίνδυνος όπως ένα σπιράλ μισθών-τιμών απαιτεί μια πιο επιθετική και άμεση αντίδραση. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύουμε ότι μια αύξηση κατά 50 μ.β. στη συνεδρίαση του Μαρτίου ή σε κάποια επόμενη συνεδρίαση θα είναι πιο πιθανή».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.