ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο

19:46 - 11 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο του Καναδά, με απόφαση του πρωθυπουργού Νταγκ Φορντ ως απάντηση στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά των περιορισμών του Covid-19.

Η ανακοίνωση για την κήρυξη της επαρχίας του Οντάριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έρχεται ως απάντηση στην πίεση που ασκούν οι διαδηλωτές, οι οποίοι εξακολουθούν να κλείνουν τμήματα της Οτάβας και της Γέφυρας Οίνδσορ Αμπασαντόρ, ένα κρίσιμο μονοπάτι για την απρόσκοπτη συνέχιση του εμπορίου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά.

Ο πρωθυπουργός Φορντ, που ανήκει στους Συντηρητικούς, υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα καταστήσει σαφές ότι είναι «παράνομο» να μπλοκάρουμε ζωτικής σημασίας υποδομές. Οι διαδηλωτές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης έως και ένα χρόνο και 100.000 δολ. σε πρόστιμα.

Με συνθήματα όπως «Κιμ Γιονγκ Τριντό», «Καναδάς, κομμουνιστική δικτατορία», και σημαίες υπέρ του Τραμπ, ο σκληρός πυρήνας των Καναδών που αντιτίθενται στους υγειονομικούς περιορισμούς, αποτελείται από έναν ετερόκλητο συνασπισμό της δεξιάς, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον μια νέα, λαϊκιστική δύναμη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.