ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ

17:05 - 23 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Η απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία θα είναι «ισχυρή» και «όχι απαραίτητα συμμετρική, αλλά μετρημένη και ευαίσθητη για την αμερικανική πλευρά», επισημαίνει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει, το τελευταίο πακέτο κυρώσεων «είναι σύμφωνο με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αλλάξει την πορεία της Ρωσίας».

Η Μόσχα υπογράμμισε την «προφανή ματαιότητα των προσπαθειών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να παρεμποδιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας», προσθέτοντας ότι οι κινήσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας είναι «αναποτελεσματικές και αντιπαραγωγικές από την άποψη των αμερικανικών συμφερόντων».

Ακόμα υποστηρίζει ότι «η Ουάσιγκτον καταφεύγει σε εκβιασμό, εκφοβισμό και απειλές», καθώς θέλει έναν «μονοπολικό κόσμο».

«Ας ακολουθήσουν τις "κραυγές" από τις ΗΠΑ οι δορυφόροι τους και οι πελάτες τους που έχουν χάσει εντελώς την ανεξαρτησία τους. Και είμαστε ανοιχτοί στη διπλωματία που βασίζεται στις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και της εκτίμησης των συμφερόντων του άλλου», επεσήμανε η Μόσχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.