ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία έφτασε στο Κίεβο-Καλεί την ουκρανική κυβέρνηση να παραδοθεί!

20:09 - 24 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Η Ρωσία έφτασε στο Κίεβο-Καλεί την ουκρανική κυβέρνηση να παραδοθεί!
Σχεδόν 12 ώρες μετά την έναρξη της εισβολής, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μία ανάσα από το Κίεβο και το Κρεμλίνο καλεί την ουκρανική κυβέρνηση να παραδοθεί!

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης (24/2) υπήρξαν πληροφορίες πως οι Ρώσοι κατέλαβαν αεροπορική βάση λίγο έξω από το Κίεβο και θεωρείται πια θέμα χρόνου να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε αυτό το φόντο, η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου, αν και η ουκρανική κυβέρνηση είχε νωρίτερα ανακοινώσει τη διακοπή κάθε διπλωματικής επαφής με τη Ρωσία.

Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος να θέσει την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να του θέσει τους όρους τους για το κυβερνητικό καθεστώς της επόμενης ημέρας και την απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα εδάφη της χώρας.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, από ουκρανικές πηγές ότι το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από ρωσικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος, είναι «αδύνατον να πούμε ότι το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές», ενώ τόνισε πως πρόκειται για «μία από τις πιο σοβαρές απειλές στην Ευρώπη σήμερα».

Tα ρωσικά στρατεύματα που έχουν για βάση τους τη Λευκορωσία προελαύνουν προς το Κίεβο επιβεβαιώνει το Υπ. Αμύνης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης το υπουργείο λέει ότι η Ρωσία έχει διεξαγάγει μία αεροπορική επίθεση σε αεροπορική βάση στα περίχωρα του Κιέβου.

Εγκαταλείπουν τις εστίες τους οι Ουκρανοί πολίτες και περιμένουν στήριξη από τη Δύση.

Για νέο κύμα προσφύγων προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Δείτε χάρτες που αποτυπώνουν την εισβολή ΕΔΩ

Live όλες οι εξελίξεις

Τελευταία τροποποίηση στις 22:09 - 24 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.