ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν-Σολτς: Πίεση στον Πούτιν για άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

15:21 - 10 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Μακρόν-Σολτς: Πίεση στον Πούτιν για άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός, σε συνομιλία που είχαν την Πέμπτη (10/3) με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί η άκαρπη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια.

Σολτς και Μακρόν θα μεταφέρουν τις εξελίξεις της ημέρας και όσα είπαν με τον Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ αργότερα σήμερα. Η ΕΕ καλείται να... ζυγίσει τις κυρώσεις έναντι στη Ρωσία, να καταρτίσει πλάνο απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και παράλληλα να εξετάσει τρόπους, με τους οποίους θα στηρίξει τους Ευρωπαίους πολίτες απέναντι στις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:24 - 10 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.