ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Δεν είναι απίθανη η χρεοκοπία της Ρωσίας

22:45 - 13 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Δεν είναι απίθανη η χρεοκοπία της Ρωσίας
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι μπορεί να συμβεί χρεοκοπία ρωσικού κράτους.

«Όσον αφορά την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων του χρέους, μπορώ να πω ότι δεν θεωρούμε πλέον τη ρωσική χρεοκοπία ως [ένα] απίθανο γεγονός», είπε η Γκεοργκίεβα στην εκπομπή «Face the Nation» του CBS την Κυριακή. «Η Ρωσία έχει τα χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της, αλλά δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό».

Η χώρα, της οποίας η εισβολή στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα, αντιμετωπίζει αυτές τις οικονομικές συνέπειες εν μέσω τεράστιων κυρώσεων από τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες περαιτέρω σε επικράτεια σκουπιδιών σε βαθμό C, λέγοντας ότι μια χρεοκοπία είναι «επικείμενη».

Ο Moody's και ο S&P μείωσαν επίσης την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε κατάσταση «σκουπίδια», λέγοντας ότι οι δυτικές κυρώσεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ικανότητα της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.