ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαρροή τοξικής αμμωνίας από χημικό εργοστάσιο στη Σούμι-Συναγερμός στις Αρχές

10:29 - 21 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Διαρροή τοξικής αμμωνίας από χημικό εργοστάσιο στη Σούμι-Συναγερμός στις Αρχές
Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές Αρχές της πόλης Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία, καθώς από το πρωί της Δευτέρας (21/3) διαρρέει εξαιρετικά τοξική αμμωνία από χημικό εργοστάσιο.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους της πόλης Νοβοσέλιτσα να αναζητήσουν καταφύγιο από τη χημική ουσία, ιδίως σε υπόγειους και ισόγειους χώρους, και να αποφύγουν οπωσδήποτε την έκθεσή τους σε αυτήν.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, περιφερειάρχης στη Σούμι, είπε ότι πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας όλοι οι κάτοικοι σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το εργοστάσιο της Sumykhimprom, η οποία παράγει χημικά λιπάσματα διαφόρων τύπων. 

Ο κ. Ζιβίτσκι δεν διευκρίνισε πώς προκλήθηκε η διαρροή εν μέσω συνεχιζόμενων σοδρών μαχών ανάμεσα στις δυνάμεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε από την πλευρά του χθες πως «Ουκρανοί εθνικιστές» είχαν «παγιδεύσει» εγκαταστάσεις αποθήκευσης αμμωνίας και χλωρίου της βιομηχανίας Sumykhimprom με εκρηκτικά με σκοπό «να προκαλέσουν μαζική δηλητηρίαση» σε περίπτωση εισόδου ρωσικών μονάδων στην πόλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.