ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όσκαρ: Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου

10:41 - 02 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Όσκαρ: Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου
Μετά το επί σκηνής χαστούκι στον παρουσιαστή Κρις Ροκ τη βραδιά των Όσκαρ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Γουίλ Σμιθ ανακοίνωσε σε δήλωσή του την Παρασκευή ότι παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

«Παραιτούμαι από την ιδιότητα μέλους της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ όποιες περαιτέρω συνέπειες κρίνει σκόπιμο το συμβούλιο», αναφέρει ο Σμιθ σε δήλωση που μοιράστηκε στο CNN ο εκπρόσωπος του.

Η δήλωση του Smith καταλήγει αναφέροντας πως: «Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να κάνω τη δουλειά για να διασφαλίσω ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά στη βία να ξεπεράσει τη λογική».

Μετά το ντροπιαστικό επεισόδιο στα Όσκαρ την Κυριακή το βράδυ, η Ακαδημία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι «κίνησε πειθαρχική διαδικασία» εναντίον του Σμιθ.

Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, δήλωσε ότι ο οργανισμός έλαβε και αποδέχτηκε την «άμεση παραίτηση» του Σμιθ.

«Θα συνεχίσουμε να προχωράμε με τις πειθαρχικές μας διαδικασίες εναντίον του κ. Σμιθ για παραβιάσεις των Προτύπων Δεοντολογίας της Ακαδημίας, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μας στις 18 Απριλίου», πρόσθεσε ο Ρούμπιν.

Με την παραίτησή του, ο Σμιθ δεν θα μπορεί πλέον να ψηφίζει ταινίες και παραστάσεις που είναι υποψήφιες για Όσκαρ κάθε χρόνο. Το έργο του, ωστόσο, θα εξακολουθεί να είναι επιλέξιμο για μελλοντικές εξετάσεις και υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.