ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς «διαβάζει» το ΝΑΤΟ τις ρωσικές κινήσεις: Εστιάζουν στο Ντονμπάς

16:02 - 05 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Πώς «διαβάζει» το ΝΑΤΟ τις ρωσικές κινήσεις: Εστιάζουν στο Ντονμπάς
Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να "διαβάσει" τη νέα στρατηγική της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ "η Ρωσία θα προσπαθήσει να πάρει ολόκληρο τον έλεγχο του Ντονμπάς και να δημιουργήσει μια λωρίδα σύνδεσης προς την κατεχόμενη Κριμαία".

"Βλέπουμε σημαντικές κινήσεις απομάκρυνσης (ρωσικών) στρατευμάτων από το Κίεβο με στόχο την ανασυγκρότηση, τον επανοπλισμό και τον ανεφοδιασμό τους και την εστίασή τους πλέον στα ανατολικά", τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

"Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε περαιτέρω πίεση από τη Ρωσία στην ανατολική και βόρεια Ουκρανία με στόχο την πλήρη κατάληψη του Ντονμπάς και τη δημιουργία μιας λωρίδας σύνδεσης με την κατεχόμενη Κριμαία", πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις "φρικτές εικόνες των δολοφονημένων αμάχων στην Μπούτσα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού πριν από λίγες ημέρες", λέγοντας ότι πρόκειται για "αφόρητη βιαιότητα που η Ευρώπη είχε να δει εδώ και δεκαετίες".

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένοι να παράσχουν περισσότερα όπλα για να στηρίξουν την Ουκρανία, ανέφερε στη συνέχεια ο Γ. Στόλτενμπεργκ. Η στήριξη αυτή περιλαμβάνει αντιαρματικά όπλα, συστήματα αεράμυνας και άλλο εξοπλισμό, βοήθεια στον κυβερνοχώρο και εξοπλισμό για την προστασία από χημικές και βιολογικές απειλές.

Εξάλλου, ο Γ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι αναμένει από τους Συμμάχους ότι θα αποφασίσουν βοήθεια και για τους άλλους εταίρους του ΝΑΤΟ (Γεωργία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη), οι οποίοι είναι "ευάλωτοι στις ρωσικές απειλές".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 05 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.