ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία... βολιδοσκοπεί την Ινδία, ενόψει G7

08:18 - 13 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Η Γερμανία... βολιδοσκοπεί την Ινδία, ενόψει G7
Οι γεωπολιτικές συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι διαρκείς και σε εξέλιξη. Μία ενδιαφέρουσα νέα πληροφορία αφορά το ρόλο της Ινδίας.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Γερμανία σχεδιάζει να προσκαλέσει τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G7 τον Ιούνιο, δεδομένης της απροθυμίας της χώρας να καταδικάσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο.

Η Ινδία ήταν μεταξύ των 50 και πλέον χωρών που απείχαν από την ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Επιπλέον, η Ινδία είναι ένας σημαντικός αγοραστής ρωσικών όπλων και υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι μπορεί να έχει αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, αγοράζοντας με έκπτωση.

Η συνεργασία της Ινδίας με τη Ρωσία σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει πόσο δύσκολο θα είναι να απομονωθεί πλήρως ο Πούτιν από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Γι' αυτό και η Γερμανία θέλει να κάνει μία προσπάθεια προσέγγισης, μήπως και καταφέρει να... κλέψει έναν σύμμαχο από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.