ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μολδαβία: «Σημάδια» ρωσικής εισβολής- «Κλειδί» η Υπερδνειστερία

17:59 - 26 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μολδαβία: «Σημάδια» ρωσικής εισβολής- «Κλειδί» η Υπερδνειστερία
Η πρόεδρος της Μολδαβίας καταδίκασε κάθε προσπάθεια να εμπλακεί η χώρα της σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη στη χώρα, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που «θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή της Υπερδνειστερίας».

Η Μάια Σαντού συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τις επιθέσεις και τις εκρήξεις σε δύο κεραίες επικοινωνίας στην Υπερδνειστερία, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για τις επιθέσεις ή αν πρόκειται για ομάδες από το εσωτερικό της χώρας ή το εξωτερικό.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας μίλησε για κλιμάκωση της έντασης μετά τις δύο επιθέσεις, καθώς «τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρξαν ψευδείς ειδοποιήσεις για βόμβες.

«Υπάρχουν διαφορετικές εντάσεις μεταξύ διαφορετικών δυνάμεων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και αυτό καθιστά ευάλωτη τη Δημοκρατίας της Μολδαβίας», πρόσθεσε η κυρία Σαντού.

Σημειώνεται ότι ο  στρατηγός Ρουστάμ Μινεκάιεφ, υποδιοικητής των δυνάμεων της Κεντρικής Ρωσικής Διοίκησης, δήλωσε ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός της Μολδαβίας είναι «θύμα καταπίεσης». Το πρόσχημα αυτό επικαλείται συστηματικά η Μόσχα για τις στρατιωτικές της επεμβάσεις. Την «υπεράσπιση της ρωσικής μειονότητας» επικαλέσθηκε και για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Πάντως, ο επικεφαλής της μολδαβικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας δήλωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις στο έδαφος αυτό θα μπορούσαν να κρύβονται οι Ουκρανοί.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:39 - 26 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.