ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Όποιος παρέμβει στην Ουκρανία, θα εισπράξει αντίποινα

18:31 - 27 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Όποιος παρέμβει στην Ουκρανία, θα εισπράξει αντίποινα
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν» στην Ουκρανία και απευθύνθηκε σε όσους ενδεχομένως σκοπεύουν να την υπερασπιστούν.

Μιλώντας στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, τόνισε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Έστειλε μία προειδοποίηση προς τη Δύση, λέγοντας ότι τα σχέδιά να «μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν».

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό», δήλωσε.

Νωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερους από 200 Βρετανούς βουλευτές και πρώην βουλευτές

Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 8,8% το 2022 στο βασικό του σενάριο ή κατά 12,4% σε ένα πιο συντηρητικό σενάριο, σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στα χέρια του Reuters την Τετάρτη, υποδηλώνοντας ότι η πίεση των κυρώσεων έχει αποτέλεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.