ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Τράπεζα: $200 εκατ./μήνα σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων στην Ουκρανία

17:25 - 11 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Παγκόσμια Τράπεζα: $200 εκατ./μήνα σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων στην Ουκρανία
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα εκταμιεύει κατά μέσο όρο 200 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για μισθούς σε Ουκρανούς δημοσίους υπαλλήλους και δασκάλους, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Ρομάν Γερμόλιτσεφ σε συνέντευξή του στο Ukrinform.

Όπως εξήγησε, το Υπουργείο Οικονομικών αναζητούσε συνεχώς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης των αναγκών του κράτους, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της εκπαίδευσης. «Ως εκ τούτου, μαζί με άλλους κυβερνητικούς φορείς, ήδη προετοιμάζουμε ένα κοινό πρότζεκτ με την Παγκόσμια Τράπεζα με τίτλο “Υποστήριξη των δημοσίων δαπανών για τη διασφάλιση βιώσιμης διακυβέρνησης στην Ουκρανία”. Η ανακοινωθείσα βοήθεια θα ανέλθει σε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια», είπε.

Διευκρίνισε ότι το έργο προέβλεπε αποζημίωση δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την πληρωμή μισθών στο προσωπικό των κρατικών φορέων και στους εκπαιδευτικούς της γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά μέσο όρο, η Παγκόσμια Τράπεζα θα στέλνει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

«Η υποστήριξη των διεθνών εταίρων είναι, φυσικά, εξαιρετικά σημαντική τώρα. Αναμένουμε ότι τα κονδύλια των χορηγών θα ενισχύσουν την ικανότητα του ουκρανικού προϋπολογισμού και, κατά συνέπεια, θα βοηθήσουν να έρθει πιο κοντά η νίκη μας», τόνισε ο Γερμόλιτσεφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.