ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα

13:55 - 12 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα
Η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το Cnbc, εκτόξευσε την Πέμπτη έναν ύποπτο βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα, δήλωσαν η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, στην τελευταία από μια σειρά επιδείξεων όπλων φέτος και λίγες ώρες αφότου επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας

Το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι το βλήμα που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ήταν πιθανόν βαλλιστικός πύραυλος. Ωστόσο, δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Σε μία σύντομη δήλωσή του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας τόνισε ότι ο πύραυλος πέταξε προς τα ανατολικά ύδατα της Βόρειας Κορέας, επιλέγοντας να μην δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν τις πρώτες μολύνσεις COVID-19 στη χώρα, καθώς ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε lockdown σε εθνικό επίπεδο, ώστε να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε επίσης εντολή στους αξιωματούχους να ενισχύσουν την αμυντική στάση της χώρας για να αποφευχθεί οποιοδήποτε κενό ασφαλείας.

Η Βόρεια Κορέα έχει προβεί στην εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων φέτος, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στους αντιπάλους της. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι παρά τη σωστή και αποτελεσματική αντίδραση της χώρας κατά του ιού, η Βόρεια Κορέα πιθανότατα θα συνεχίσει τις δοκιμές όπλων, για να προσπαθήσει να ενισχύσει την εθνική της ενότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 12 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.