ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσοι χάκερς επιχείρησαν να «σαμποτάρουν» τη Eurovision, λένε οι Ιταλοί

19:05 - 16 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ρώσοι χάκερς επιχείρησαν να «σαμποτάρουν» τη Eurovision, λένε οι Ιταλοί
Φιλορώσοι χάκερ επιχείρησαν να διακόψουν την ψηφοφορία για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.

Η Ουκρανία κέρδισε τον διαγωνισμό χάρη στην τεράστια υποστήριξη στην ψηφοφορία του κοινού, την ώρα που η Ρωσία είχε αποβληθεί από τον διαγωνισμό.

Οι διοργανωτές είχαν πληροφορίες για επίθεση από χάκερς την ώρα της ψηφοφορίας, ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στο φεστιβάλ τραγουδιού.

Η αστυνομία στην Ιταλία, όπου διοργανώθηκε ο φετινός διαγωνισμός, είπε ότι η ομάδα χάκερ Killnet είχε στόχο τον πρώτο ημιτελικό - στον οποίο εμφανίστηκε η Ουκρανία - καθώς και τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Ωστόσο, το τμήμα κυβερνοασφάλειας κατάφερε και εμπόδισε τις επιθέσεις.

«Μετριάστηκαν διάφορες επιθέσεις υπολογιστή τύπου DDOS, που στόχευαν σε υποδομές δικτύου κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών», ανέφερε η αστυνομία.

Η ορχήστρα Kalush της Ουκρανίας κέρδισε τον διαγωνισμό με το τραγούδι τους Stefania, εξασφαλίζοντας τεράστια στήριξη από την ψηφοφορία του κοινού. Κατά γενική ομολογία το ευρωπαϊκό κοινό θέλησε να στηρίξει την Ουκρανία και να δείξει την αλληλεγγύη του, ανεξάρτητα με το αν πίστευε ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν και το καλύτερο του διαγωνισμού.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα σε ποια χώρα θα γίνει ο διαγωνισμός της Eurovision το 2023. Θα είναι σε θέση το Κίεβο να τη διοργανώσει. Προφανώς, ευχόμαστε όλοι να μπορεί, αλλά αντικειμενικά κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Συνεπώς, είναι πιθανό κάποια άλλη χώρα να αναλάβει τη διοργάνωση, σε συνεργασία με την Ουκρανία.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.