ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oυκρανός υπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος μπαίνει σε «παρατεταμένη φάση»

09:39 - 18 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Oυκρανός υπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος μπαίνει σε «παρατεταμένη φάση»
Σε «παρατεταμένη φάση» μπαίνει ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ.

«Η Ρωσία προετοιμάζεται να διεξαγάγει μακροπρόθεσμη στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε ενώπιον των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της ΕΕ και του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. «Ο πόλεμος εισέρχεται σε παρατεταμένη φάση», πρόσθεσε.

Όπως λέει, οι ρωσικές δυνάμεις οχυρώνουν τις θέσεις τους στις περιοχές που κατέχουν στη Ζαπορίζια και στη Χερσώνα για να «περάσουν στην άμυνα αν χρειαστεί». «Επί του παρόντος, οι προσπάθειες του Κρεμλίνου επικεντρώνονται στην περικύκλωση και την καταστροφή των σχηματισμών των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που βρίσκονται εν μέρει στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών, συνέχισε.

Όπως είπε, στόχος της Μόσχας είναι να «δημιουργηθεί χερσαίος διάδρομος που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία» και η επιβολή κατοχής «στο σύνολο της νότιας Ουκρανίας».

Ο Ρέζνικοφ έκανε έκκληση στους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου για περισσότερο συντονισμό στις παραδόσεις όπλων «για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας το συντομότερο δυνατόν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.