ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευλογιά των πιθήκων: Σύσκεψη ΠΟΥ-Πάνω από 100 κρούσματα στην Ευρώπη

18:55 - 20 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Ευλογιά των πιθήκων: Σύσκεψη ΠΟΥ-Πάνω από 100 κρούσματα στην Ευρώπη
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα (20/5) με θέμα την ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιτροπή που πρόκειται να συνεδριάσει είναι η Στρατηγική και Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για Μολυσματικούς Κινδύνους με Πιθανότητα Πανδημίας και Επιδημίας (STAG-IH), η οποία συμβουλεύει τον ΠΟΥ για κινδύνους μόλυνσης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την παγκόσμια υγεία.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 100 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων αναφέρθηκαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

Ανησυχία για το καλοκαίρι

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Ευρώπης δήλωσε ότι ανησυχεί πως η εξάπλωση της ασθένειας θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην περιοχή, καθώς οι άνθρωποι να συγκεντρώνονται σε πάρτι και φεστιβάλ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Καθώς μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν στην ευρωπαϊκή περιοχή, με μαζικές συναθροίσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που εντοπίζονται αυτή την περίοδο σχετίζονται με άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές, και τα συμπτώματα δεν είναι αναγνωρίσιμα σε πολλούς», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 20 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.