ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Οι δύο όψεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

08:19 - 24 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: Οι δύο όψεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο έχει κολλήσει για τα καλά και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, την ενέργεια και την άμυνα θα κυριαρχήσουν στην ατζέντα της Συνόδου, ωστόσο, οι ηγέτες δεν έχουν ακόμα δει πρόσφορο έδαφος για να εγκρίνουν το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ουγγαρία, το κύριο εμπόδιο σε μια συμφωνία, είχε πει στο παρελθόν ότι θα χρειαζόταν μια σύνοδος κορυφής για να τερματιστεί το αδιέξοδο, ωστόσο, η συμφωνία δεν φαίνεται εφικτή πριν από τον Ιούνιο.

Αξιωματούχοι δηλώνουν στο Bloomberg πως η θέση της Βουδαπέστης σκληραίνει, παρότι της δίνεται εξαίρεση για δύο χρόνια.

Η ΕΕ θα προχωρήσει, πάντως, το σχέδιο της απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια και κάποιες άλλες κυρώσεις που βρίσκονται στη φαρέτρα της.

Εκτός φυσικά αν υπάρξει κάποια απρόοπτη εξέλιξη. Στις Συνόδους Κορυφής τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Άλλωστε, υπάρχουν και αξιωματούχοι που είναι δημοσίως αισιόδοξοι. Για παράδειγμα ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, που δήλωσε στο Bloomberg ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί «μέσα σε ημέρες».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 24 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.