ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς με Κίνα

13:03 - 24 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς με Κίνα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι η Μόσχα πρέπει να ενισχύει τους δεσμούς με την Κίνα και να σταματήσει οποιαδήποτε εξάρτηση από τη Δύση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNN, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε: «Τώρα που η Δύση έχει πάρει μια "θέση δικτάτορα", οι οικονομικοί μας δεσμοί με την Κίνα θα αναπτυχθούν ακόμη πιο γρήγορα». 

Μάλιστα, σημείωσε ότι εάν η Δύση θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις, τότε η Μόσχα θα εξετάσει εάν η χώρα το χρειάζεται ή όχι, προσθέτοντας πως η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να εξαρτάται «με οποιονδήποτε τρόπο» από προμήθειες από τη Δύση για την ανάπτυξη «της ασφάλειας, της οικονομίας ή της κοινωνικής σφαίρας της πατρίδας μας».

«Όταν επιτέλους μπορούμε να βασιστούμε μόνο στους εαυτούς μας και σε χώρες που έχουν αποδείξει ότι είναι αξιόπιστες και δεν χορεύουν στον ρυθμό κάποιου άλλου, τότε αν οι δυτικές χώρες συνέλθουν και αρχίσουν να προτείνουν κάποια μορφή συνεργασίας, θα εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 24 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.