ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

17:31 - 27 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καθυστέρησε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ήταν η αιτία που καθυστέρησε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

«Πόσα χρόνια διήρκησε η ενταξιακή διαδικασία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ; Διήρκησε 11 χρόνια. Γιατί διήρκησε 11 χρόνια; Διότι η Ελλάδα ζητούσε από τη Μακεδονία να αλλάξει το όνομά της. Έγινε λοιπόν Βόρεια Μακεδονία και μετά μπόρεσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Και διήρκεσε αυτό 11 χρόνια, ενώ εμείς δεν ζητάμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της», είπε o Toύρκος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέτουν όρους προς τη Βόρεια Μακεδονία, και μάλιστα όχι για την είσοδο των Μακεδόνων στην ΕΕ, αλλά για ορισμό ημερομηνίας έναρξης διαπραγματεύσεων, οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες, καθώς μεταξύ αυτών υπάρχουν φίλες και γειτονικές χώρες. Οι δικές μας αξιώσεις είναι απόλυτα διαφανείς και ξεκάθαρες», ξεκαθάρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στην Άγκυρα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Πολωνίας, προκειμένου η Τουρκία να δικαιολογήσει την αρνητική της στάση για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 27 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.