ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Προς συμφωνία για τους ενιαίους φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών

15:06 - 03 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΕΕ: Προς συμφωνία για τους ενιαίους φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συμφωνήσουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα στελέχη της Κομισιόν κοινούς κανόνες για τον ενιαίο φορτιστή ηλεκτρονικών συσκευών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το Reuters, η σχετική συνάντηση για την εν λόγω συμφωνία είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου, με την Apple να έχει εκφράσει στο παρελθόν την εντονότατη διαφωνία για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple, είχε αναφέρει στο παρελθόν πως «ο ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνον ένα τύπο θύρας φορτιστή “πνίγει” την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, η οποία με τη σειρά της θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, στη συνάντηση θα εξεταστεί το εάν ο ενιαίος φορτιστής θα αφορά και τα laptop, με αυτό το ενδεχόμενο να αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά εταιρείες όπως η Samsung και η Huawei.

Οι νομοθέτες της ΕΕ έχουν στα μελλοντικά τους σχέδια συμφωνία και για τις ασύρματες συσκευές φόρτισης μέχρι το 2025, με την Κομισιόν να προκρίνει μια μεγαλύτερη χρονικά περίοδο για αυτό το ζήτημα επικαλούμενη τεχνικούς λόγους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.