ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα αποφάσεων για τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ

08:19 - 07 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ώρα αποφάσεων για τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ
Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να έχει αφαιρέσει την προσοχή από την προσπάθεια ορόσημο της ΕΕ να μειώσει τις εκπομπές κατά 55% αυτή τη δεκαετία, ωστόσο τα σχέδια αυτά στην πραγματικότητα αποκτούν τώρα ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Οι νομοθέτες συγκεντρώνονται στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα για να ψηφίσουν οκτώ στοιχεία της πράσινης νομοθεσίας που θα αποτελέσουν τη βάση των διαπραγματεύσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα κράτη μέλη.

Κυμαίνονται από την τόνωση της φιλοδοξίας στις αγορές άνθρακα έως την ουσιαστική απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2035.

Το τελευταίο αναμένεται να είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα.

Εάν επικρατήσουν οι ενστάσεις, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η δέσμευση του μπλοκ να μειώσει τις εκπομπές σύμφωνα με τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού να περιορίσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5°C.

Οποιαδήποτε επιβράδυνση των κλιματικών στόχων του μπλοκ πιθανότατα θα σημαίνει επίσης εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα σε μια εποχή που η ΕΕ θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 07 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.