ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Σχέδιο $100 εκατ. για εκπαίδευση υγειονομικών από τη Λατινική Αμερική

15:10 - 08 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ:Σχέδιο $100 εκατ. για εκπαίδευση υγειονομικών από τη Λατινική Αμερική
Σχέδιο ύψους 100 εκ. δολαρίων για την εκπαίδευση μισού εκατομμυρίου υγειονομικών στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Αμερικής που διεξάγεται στο Λος Άντζελες.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του, το νέο Σώμα Υγείας της Αμερικής θα έχει στόχο, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βελτιώσει τις γνώσεις και τις ικανότητες 500.000 υγειονομικών, κυρίως στον τομέα της έρευνας και της δημόσιας διοίκησης.

Η εκπαίδευση θα κοστίσει 100 εκ. δολάρια, αλλά οι ΗΠΑ δεν θα καλύψουν το σύνολο του ποσό και αναζητούν τρόπους να συγκεντρώσουν πόρους, κυρίως μέσω του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας

Η πανδημία «μας φανέρωσε τα πολλά προβλήματα των παγκόσμιων συστημάτων υγείας και υπογράμμισε τη σημασία σταθερών και ανθεκτικών συστημάτων υγείας για το σύνολο του πληθυσμού», υπογράμμισε ο Λευκός Οίκος.

Μεταξύ άλλων, χθες Τρίτη, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε δεσμεύσεις του ιδιωτικού τομέα ύψους 1,9 δισεκ. δολαρίων (1,77 δισεκ. ευρώ) με στόχο τη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Κεντρική Αμερική, προκειμένου να μειωθεί η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Η Σύνοδος της Αμερικής, την οποία ο Μπάιντεν θεωρεί μια ευκαιρία να επανεκκινήσει ο διάλογος με τη Λατινική Αμερική για κρίσιμα ζητήματα όπως η μετανάστευση, ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες με προβλήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.