ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέες προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια ανάπτυξη

16:26 - 14 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Οι νέες προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την παγκόσμια ανάπτυξη
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) δήλωσε στην έκθεση του Ιουνίου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (14/6) ότι η πρόβλεψή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη παραμένει αμετάβλητη στο 3,5%.

Ο ΟΠΕΚ λαμβάνει υπόψη ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει σταδιακά από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα επιδεινωθεί και δεν θα επηρεάσει περαιτέρω την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να φέρει νέες αβεβαιότητες, «με μια πιθανή συνεχιζόμενη άνοδο του πληθωρισμού και την παγκόσμια ανταπόκριση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες μέσω νομισματικής σύσφιξης», καθώς και μια πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας της Covid-19 και των ενεργειακών ζητημάτων.

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και η αβέβαιη εξάπλωση της πανδημίας προς τα τέλη του δεύτερου εξαμήνου «εξακολουθούν να εγείρουν σημαντικό κίνδυνο για την προβλεπόμενη ανάκαμψη στα προ πανδημίας επίπεδα», ανέφερε το τμήμα έρευνας του ομίλου στη Βιέννη στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.