ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Θα φτάσει τους 10 δορυφόρους το 2023

20:25 - 14 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Τουρκία: Θα φτάσει τους 10 δορυφόρους το 2023
Με την εκτόξευση του εθνικού δορυφόρου επιτήρησης IMECE τον ερχόμενο Ιανουάριο και του Turksat 6A στα μέσα του 2023, ο αριθμός των δορυφόρων της Τουρκίας στο διάστημα θα φτάσει τους 10, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης λειτουργίας του δορυφόρου Turksat 5B στην Άγκυρα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στις διαστημικές δραστηριότητες της χώρας, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο. 

"Ο δορυφόρος Turksat 5B θα διασφαλίσει τη συνέχιση του τηλεοπτικού και ευρυζωνικού δορυφορικού δυναμικού από την Αφρική στη Μέση Ανατολή και την Ασία", σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ανέφερε παράλληλα ότι αυτός ο δορυφόρος θα παρέχει υποστήριξη σε υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών και έκτακτης ανάγκης για τη διατήρηση της επικοινωνίας σε αγροτικές και ορεινές περιοχές.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες στην πρόσβαση σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω ανεπαρκούς διαδικτυακής υποδομής."Αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί επίσης. Ο δορυφόρος Turksat 5B θα λειτουργεί για 30 χρόνια", ανέφερε. 

"Κάνουμε βήματα που θα φέρουν τη χώρα μας στο επίπεδο που της αξίζει σε κάθε τομέα", είπε και πρόσθεσε ότι οι δορυφορικές τεχνολογίες είναι ένας από αυτούς τους τομείς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.