ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ζήτησε ο Μακρόν από τον Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία

19:16 - 21 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Τι ζήτησε ο Μακρόν από τον Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία
Ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 28-30 Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε σήμερα (21/6) στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη στάση της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν ζήτησε από τον Στόλτενμπεργκ να καλέσει την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής.

Παράλληλα, ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης. Επανέλαβε, επίσης, την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.