ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόνοχιου (Πρόεδρος Eurogroup): Έτσι θα αποφύγουμε την ύφεση Κύριο

11:24 - 24 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ντόνοχιου (Πρόεδρος Eurogroup): Έτσι θα αποφύγουμε την ύφεση
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόνοχιου, παραδέχεται πως ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη είναι υπαρκτός, αλλά προσθέτει πως... υπάρχει λύση.

Ενώ η ενεργειακή κρίση και οι εξελίξεις στην ασφάλεια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις οικονομικές επιδόσεις, το Eurogroup εφαρμόζει μέτρα για να στηρίξει τις χώρες που έχουν ανάγκη, τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Μια συντονισμένη δημοσιονομική προσέγγιση για το 2023, σημαίνει ότι μπορεί να "δημιουργήσει άλλες πηγές οικονομικής δυναμικής για να μας βοηθήσει να αντισταθμίσουμε ορισμένες από τις προκλήσεις που τώρα γνωρίζουμε ότι έρχονται", πρόσθεσε.

Ακόμη και έτσι, ο Ντόνοχιου, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, τόνισε πως ο δανεισμός της ΕΕ θα είναι χαμηλότερος στο επόμενο έτος και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστος διαβίωσης θα είναι "πιο στοχευμένα" από ό,τι τα ευρύτερα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πρόσθεσε δε πως έχει "απόλυτη εμπιστοσύνη" στην ΕΚΤ και στους υπουργούς να διαχειριστούν τις πιέσεις της αγοράς.

"Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα σωστά μέτρα μπορούν να ληφθούν για τη διασφάλιση και την προστασία της ευρωζώνης, καθώς ανταποκρινόμαστε στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα", δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.