ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Κατάργηση αμβλώσεων: Δυσαρέσκεια Μπάιντεν- Πανηγυρίζει ο Τραμπ

20:04 - 24 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Κατάργηση αμβλώσεων: Δυσαρέσκεια Μπάιντεν- Πανηγυρίζει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σημείωσε ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών σε εθνικό επίπεδο.

«Το δικαστήριο έκανε αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ πριν: αφαίρεσε ρητά ένα συνταγματικό δικαίωμα που είναι τόσο θεμελιώδες για τόσους πολλούς Αμερικανούς», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

«Είναι μια θλιβερή μέρα για το δικαστήριο και για τη χώρα», σημείωσε. "Οι γυναίκες θα αναγκάζονται να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους", είπε για να αναδείξει ένα από τα προβλήματα που προκαλεί η απόφαση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ωστόσο πως η κυβέρνησή του θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση.

Ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες σε πολιτείες όπου ισχύουν πλέον περιορισμοί στις αμβλώσεις θα είναι ελεύθερες να ταξιδέψουν σε άλλα μέρη της χώρας για να λάβουν φροντίδα. «Η κυβέρνησή μου θα υπερασπιστεί αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα», είπε, προσθέτοντας ότι κανένας αξιωματούχος δεν θα μπορεί να παρέμβει στο δικαίωμα μιας γυναίκας να ταξιδεύει.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα προστατεύσει την πρόσβαση σε φάρμακα…όπως η αντισύλληψη».

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, προειδοποίησε ότι «η μητρική θνησιμότητα θα αυξηθεί στην Αμερική» στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

{https://twitter.com/MSNBC/status/1540377258350637056}

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόσι, καταδίκασε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντάς την «απάνθρωπη».

Πανηγυρίζει ο Τραμπ 

Η ακύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση που αποφάσισε το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο απαντά «στο θέλημα του Θεού», δήλωσε από τη μεριά του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς από το κανάλι Fox News για τον δικό του ρόλο στην εξέλιξη αυτή, επειδή κατά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο διόρισε τρεις δικαστές και έτσι έγειρε την πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο συντηρητικό στρατόπεδο, απάντησε: «Είναι θέλημα Θεού».

Η απόφαση «ακολουθεί το Σύνταγμα» και «επαναφέρει τα πάντα σε πολιτειακό επίπεδο, όπως θα έπρεπε ανέκαθεν να ισχύει», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.