ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Προβλέπει ύφεση στην Ευρώπη το 4ο τρίμηνο

09:47 - 29 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Morgan Stanley: Προβλέπει ύφεση στην Ευρώπη το 4ο τρίμηνο
Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley ανακοίνωσαν ότι αναμένουν πως η ζώνη του ευρώ θα διολισθήσει σε μια ήπια ύφεση το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εν μέσω μειωμένων ενεργειακών προμηθειών από τη Ρωσία.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οικονομολόγοι, συμπεριλαμβανομένου του Jens Eisenschmidt, έγραψαν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί για δύο τρίμηνα πριν συνεχίσει την ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, λόγω της αύξησης των επενδύσεων.

Άλλαξαν τις προβλέψεις, σημειώνει το Bloomberg, εν μέσω της πιθανότητας μειωμένων ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη και καθώς οι δείκτες εμπιστοσύνης καταναλωτών και επιχειρήσεων διολισθαίνουν παράλληλα με τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

«Οι κίνδυνοι γύρω από τις προοπτικές έχουν ενταθεί», έγραψε ο Eisenschmidt και οι συνεργάτες του.

Παρά την επιβράδυνση, δήλωσαν ότι με τον πληθωρισμό τόσο υψηλό εξακολουθούν να αναμένουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανεβάζει τα επιτόκια σε κάθε συνεδρίαση της από εδώ και πέρα φέτος έως το 0,75% τον Δεκέμβριο, αν και παραδέχθηκαν ότι θα μπορούσε να σταματήσει την άνοδο μετά τον Σεπτέμβριο εάν επιδεινωθούν οι προοπτικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.