ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Σχέδιο επιβολής φόρου στους καταναλωτές φυσικού αερίου

17:48 - 01 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Σχέδιο επιβολής φόρου στους καταναλωτές φυσικού αερίου
Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου για να βοηθήσει τους προμηθευτές που είναι αντιμέτωποι με μια απότομη άνοδο των τιμών εισαγωγών, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Ειδικότερα, η νομοθεσία αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές του κλάδου και την κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση, αλλά τόνισε ότι το υπουργείο ελέγχει τακτικά τα υπάρχοντα μέσα κα αν θα μπορούσαν να συμπληρωθούν με πρόσθετα μέτρα.

Ο φόρος θα κάνει το φυσικό αέριο πιο ακριβό για όλους αντί να πέφτει το βάρος μόνο σε ορισμένα νοικοκυριά με βάση το ποιος είναι ο προμηθευτής αερίου τους.

Αν το κοινοβούλιο εγκρίνει το σχέδιο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να εισαγάγει τον φόρο αντί για μια γενική ρήτρα αναπροσαρμογής των τιμών που θα επέτρεπε στους ίδιους τους προμηθευτές να μεταβιβάσουν τις αυξήσεις τιμών στους πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία προσπαθεί να θέσει σε εφαρμογή έναν μηχανισμό έκτακτης ανάγκης πριν από τις 11 Ιουλίου, όταν η ροή φυσικού αερίου θα διακοπεί για 10 ημέρες για προγραμματισμένη συντήρηση στον αγωγό Nord Stream 1 από τη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.