ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Πάνω από $1 τρισ. η αξία ηλεκτρονικών πωλήσεων λιανικής

16:57 - 11 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Πάνω από $1 τρισ. η αξία ηλεκτρονικών πωλήσεων λιανικής
Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να αγγίξει η αξία των ηλεκτρονικών πωλήσεων για προϊόντα λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ μέσα στο 2022, σύμφωνα με έρευνα της FTI Consulting.

Συγκεκριμένα, και όπως μεταδίδει το MarketWatch, η αξία των ηλεκτρονικών πωλήσεων του κλάδου αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 11,7% σε σχέση με το 2021 και να διαμορφωθεί στα 1,07 τρισ. δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την FTI, η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε το ηλεκτρονικό εμπόριο και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί .

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, «οι ηλεκτρονικές πωλήσεις τα τελευταία 2 χρόνια αυξήθηκαν λόγω των συνθηκών που επέβαλε η πανδημία καθώς και λόγω των αυξημένων καταθέσεων των καταναλωτών, μέσω των κρατικών προγραμμάτων στήριξης για την πανδημία».

Παράλληλα, η FIT σημειώνει πως η τάση των τελευταίων 2 ετών αναμένεται να γνωρίζει κάμψη το επόμενο διάστημα, ενώ οι αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία θα περιορίσουν τις λιανικές δαπάνες στο β' εξάμηνο του 2022 και γρήγορα θα γίνουν ο βασικός παράγοντας άγχους για τα νοικοκυριά, που δεν ξέρουν για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν οι αυξημένες τιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.