ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είκοσι εκατ. στο «σπιτάκι» του επικεφαλής της ΕΕ στον ΟΗΕ!

12:09 - 18 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Είκοσι εκατ. στο «σπιτάκι» του επικεφαλής της ΕΕ στον ΟΗΕ!
Παρόλο που η ΕΕ δεν είναι μέλος του ΟΗΕ και έχει μόνο καθεστώς παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση, ενώ διαθέτει ήδη γραφείο για την αντιπροσωπεία της στη Νέα Υόρκη, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ, αποφάσισε να μπει στα έξοδα και να εγκρίνει 20 εκ. ευρώ, για την αγορά πολυτελούς κατοικίας για τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη!

Την αλόγιστη αυτή σπατάλη, αναδεικνύουν με γραπτή τους ερώτηση προς την Κομισιόν, 11 ευρωβουλευτές της Ομάδας Renew (Nathalie Loiseau, Ramona Strugariu , Laurence Farreng, Marie-Pierre Vedrenne , Sylvie Brunet , Charles Goerens , Pierre Karleskind , Bart Groothuis , Γεώργιος Κύρτσος , Javier Nart , Salima Yenbou ), υπογραμμίζοντας ότι, αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι ευρωπαίοι πολίτες πλήττονται από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού εξαιτίας των πρόσφατων κρίσεων.

Αναλυτικότερα αναφέρουν ότι, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης υπέβαλε στο σχέδιο προϋπολογισμού της, για το 2022, πρόταση για την αγορά πολυτελούς κατοικίας για τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη έναντι ποσού 20 εκατομμυρίων EUR.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν είναι μέλος του ΟΗΕ και έχει μόνο καθεστώς παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση. Η ΕΕ διαθέτει ήδη γραφείο για την αντιπροσωπεία της στη Νέα Υόρκη και αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι ευρωπαίοι πολίτες πλήττονται από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού εξαιτίας των πρόσφατων κρίσεων.

Ρωτούν δε την Κομισιόν:

1.Πώς αιτιολογεί την αγορά κατοικίας αξίας 20 εκατομμυρίων EUR στη Νέα Υόρκη, για τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ, παρόλο που η ΕΕ δεν είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών;

2.Γιατί δεν επιλέχθηκε αντιθέτως ένα εναλλακτικό σχέδιο, όπως η χρήση του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Νέα Υόρκη και η ενοικίαση αιθουσών υποδοχής;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.