ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καίγεται η Βρετανία- Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης»

13:59 - 18 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Καίγεται η Βρετανία- Σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης»
Σε κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης», βρίσκεται η Βρετανία με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν πρωτοφανή άνοδο, αφού αναμένεται να ξεπεράσουν το ρεκόρ των 38,7 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ το 2019.

«Έχουμε 48 δύσκολες ώρες», είπε στο BBC ο Κιτ Μάλτχαουζ , υπουργός αρμόδιος για τον κυβερνητικό συντονισμό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το δίκτυο του μετρό του Λονδίνου επέβαλε προσωρινούς περιορισμούς ταχύτητας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα εκτελούσε μειωμένες υπηρεσίες, με τα ταξίδια να διαρκούν περισσότερο από το κανονικό. Προέτρεψε τους επιβάτες να ταξιδεύουν μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο προέτρεψε επίσης τους επιβάτες να μείνουν στα σπίτια τους και είπε ότι ορισμένες υπηρεσίες -συμπεριλαμβανομένης μιας βασικής διαδρομής μεταξύ της βορειοανατολικής Αγγλίας και του Λονδίνου- δεν θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της Τρίτης. Ορισμένα σχολεία επρόκειτο να κλείσουν νωρίτερα από το συνηθισμένο τη Δευτέρα.

Εκτός από τη Βρετανία, ανάλογα φαινόμενα έχουν ήδη εκδηλωθεί φέτος στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία και την Τουρκία. Η έντονη ξηρασία του χειμώνα που ακολουθείται από τον έντονο καύσωνα του καλοκαιριού δημιουργεί το ζεστό και ξηρό κλίμα που ενδέχεται να προκαλέσει τις πυρκαγιές, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.