ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Οι στόχοι στην Ουκρανία δεν περιορίζονται στο Ντονμπάς

14:35 - 20 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Οι στόχοι στην Ουκρανία δεν περιορίζονται στο Ντονμπάς
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβόρφ, δήλωσε την Τετάρτη (20/7) ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία δεν περιορίζονται πλέον στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς αλλά περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων εδαφών, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο Λαβρόφ απείλησε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμα πιο πέρα εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Η γεωγραφία είναι τώρα διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, είναι επίσης οι περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μια σειρά από άλλα εδάφη, και η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria-Novosti και το δίκτυο RT.

«Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση», υποστήριξε ακόμα.

«Οι Ουκρανοί κυριολεκτικά κρατούνται μακριά από οποιαδήποτε εποικοδομητικά βήματα, προμηθεύονται με όπλα και αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν όλο και πιο επικίνδυνα», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ. Υποστήριξε μάλιστα ότι «ξένοι εκπαιδευτές και ειδικοί που γνωρίζουν αυτά τα αμυντικά συστήματα κάθονται εκεί», τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι η μεταφορά στην Ουκρανία των αμερικανικών πυραύλων Himars άλλων οπλικών συστημάτων  δεν είναι πια μυστικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.