ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Κεντροδεξιά- Πέντε Αστέρια θα απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης

20:24 - 20 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ιταλία: Κεντροδεξιά- Πέντε Αστέρια θα απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης
Η Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα δεν θα λάβουν μέρος στην ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, στη Γερουσία, ανέφεραν σύμφωνα με το Reuters γερουσιαστές από τα δύο κεντροδεξιά κόμματα την Τετάρτη.

Η κεντροδεξιά είχε προτείνει την οικοδόμηση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον Ντράγκι  χωρίς τη συμμετοχή του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. 

Aπό τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης θα απέχει και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.  Η αποχή των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Ντράγκι ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια εκλογών.

Κατά τη δευτερολογία του στη Γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν σύντομος, ενώ δήλωσε:

«Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.