ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστρία: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα στους θετικούς στον κορονοϊό

16:05 - 01 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Αυστρία: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα στους θετικούς στον κορονοϊό
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η κατάργηση της υποχρέωσης απομόνωσης των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στην Αυστρία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η καραντίνα αντικαθίσταται στο εξής από την υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας τύπου FFP-2. Με άλλα λόγια, όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να μείνει σε καραντίνα εφόσον δεν αισθάνεται άρρωστος.

Όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και μπορεί να τηρήσει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από άλλα άτομα, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Η προσέλευση στην εργασία παρά το θετικό test επιτρέπεται μόνο σε επαγγέλματα όπου μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και να χρησιμοποιηθεί μάσκα, ενώ τα μολυσμένα άτομα μπορούν να επισκέπτονται υπαίθρια εστιατόρια ή ανοιχτές πισίνες, αλλά απαγορεύεται ρητά η αφαίρεση της μάσκας για την κατανάλωση φαγητού ή ποτού.

Η είσοδος μολυσμένου ατόμου απαγορεύεται, αντιθέτως, στα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τους παιδικούς σταθμούς - εκτός αν κάποιος είναι εκεί εργαζόμενος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γιοχάνες Ράουχ (Πράσινοι), η απόφαση χαλάρωσης των κανονισμών ελήφθη υπό το βάρος των ψυχολογικών και των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.