ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στο τρίμηνο

14:11 - 23 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή στο τρίμηνο
Μείωση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία για το τελευταίο τρίμηνο, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του βιομηχανικού επιμελητηρίου (CBI).

Πιο συγκεκριμένα, το CBI υπογράμμισε πως το ισοζύγιο για τους όγκους παραγωγής τους τελευταίους τρεις μήνες, μειώθηκε στις -7 μονάδες τον Αύγουστο από τις +6 μονάδες τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Το υπόλοιπο του βιβλίου παραγγελιών τον Αύγουστο μειώθηκε στις -7 μονάδες από τις +8, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021 και αρκετά χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για τις +3 μονάδες.

Ο οικονομολόγος Alpesh Paleja, ανέφερε ότι «με τις προσδοκίες για τη μελλοντική ανάπτυξη να είναι υποτονικές, θα χρειαστούν μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης βραχυ-μεσοπρόθεσμα, ιδιαίτερα στηρίζοντας τις ευάλωτες επιχειρήσεις και τους καταναλωτές με αυξήσεις των τιμών της ενέργειας».

Οι μετρήσεις του CBI για τις εκτιμώμενες τιμές εργοστασιακής παραγωγής στο επόμενο τρίμηνο, αυξήθηκαν τον Αύγουστο στις 57 από τις 48 μονάδες, αν και παραμένει χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που έφτασε στις αρχές του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.