ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Ευθύνη της Ευρώπης η αναστολή λειτουργίας του Nord Stream

11:53 - 05 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Ευθύνη της Ευρώπης η αναστολή λειτουργίας του Nord Stream
Ως μοναδική ευθύνη της Ευρώπης, χαρακτήρισε χθες, (4/9), το Κρεμλίνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία υπογράμμισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα δυσκολεύουν τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.

«Αν οι Ευρωπαίοι με απολύτως παράλογο τρόπο λάβουν την απόφαση να αρνηθούν να κάνουν συντήρηση στον εξοπλισμό τους, ή μάλλον στον εξοπλισμό που ανήκει στη Gazprom, κάτι το οποίο δεσμεύονται να πράξουν βάσει συμβολαίου, την ευθύνη δεν τη φέρει η Gazprom», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Είναι ευθύνη αυτών των πολιτικών που λαμβάνουν αποφάσεις για τις κυρώσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντρ Νόβακ, δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι για να εξακολουθήσει να λειτουργεί ο εξοπλισμός, η Siemens Energy πρέπει να τηρήσει τους όρους του συμβολαίου για τη συντήρηση της τουρμπίνας.

«Όλοι οι όροι του συμβολαίου συντήρησης έχουν παραβιαστεί κατάφωρα, οι όροι για τη μεταφορά αυτού του εξοπλισμού έχουν παραβιαστεί», τόνισε ο Νόβακ.

Ούτε ο Πεσκόφ ούτε ο Νόβακ διευκρίνισαν πότε θα επαναλειτουργήσει ο Nord Stream.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.