ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Η Τρας επίσημα πρωθυπουργός- Με την...ευχή της Ελισάβετ

15:37 - 06 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Η Τρας επίσημα πρωθυπουργός- Με την...ευχή της Ελισάβετ
Δεκτή έκανε σήμερα (6/9) την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργού, η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Στη συνέχεια, η βασίλισσα υποδέχτηκε τη Λιζ Τρας στο Μπαλμόραλ, όπου η μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της χώρας έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αξίζει να τονισθεί, ότι η Τρας θα προβεί στην πρώτη της ομιλία της ως Πρωθυπουργός αργότερα το απόγευμα, έξω από την πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ και στη συνέχεια θα αρχίσει το έργο του διορισμού των υπουργών της.

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, η Λιζ Τρας υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πολιτεύθηκα ως συντηρητική και δεσμεύομαι να κυβερνήσω ως συντηρητικη».

Παράλληλα, υποσχέθηκε ένα «τολμηρό σχέδιο» για τη μείωση των φόρων και την αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

«Θα ανταποκριθώ στην ενεργειακή κρίση, αντιμετωπίζοντας τους ενεργειακούς λογαριασμούς των πολιτών, αλλά και αντιμετωπίζοντας τα μακροπρόθεσμα ζητήματα που έχουμε στον ενεργειακό εφοδιασμό», τόνισε η ίδια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 06 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.