ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Beige Book: Αδύναμες οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας

22:11 - 07 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Beige Book: Αδύναμες οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας
Σταθερή, χωρίς καμία μεταβολή, παρέμεινε η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου, όμως οι επιχειρήσεις ανέφεραν κάποιο βαθμό χαλάρωσης στις ελλείψεις στην αγορά εργασίας και στις πιέσεις των τιμών, όπως έδειξε η έκθεση «Beige Book» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ωστόσο οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους «παραμένουν σχετικά αδύναμες», λόγω της αυξητικής τάσης των επιτοκίων και των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό και στην προσφορά αγαθών.

«Οι προοπτικές για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη παρέμειναν γενικά αδύναμες, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουν ότι αναμένουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες» σημειώνεται στην έκθεση η οποία καταγράφει την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα επίπεδα τιμών «παρέμειναν πολύ αυξημένα», αλλά εννέα περιφέρειες ανέφεραν κάποιο βαθμό συγκράτησης στον πληθωρισμό κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η έρευνα για τη σύνταξη της έκθεσης τον Αύγουστο. 

«Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας παρέμειναν σφιχτές, αν και σχεδόν όλες οι περιφέρειες κατέγραψαν κάποια βελτίωση στη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού» τονίζεται.

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σφιχτή την πολιτική της για όσο διάστημα χρειαστεί για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην επόμενη συνεδρίαση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.