ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια 675 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία

12:39 - 08 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια 675 εκατ. δολάρια στην Ουκρανία
Συνεχίζουν να ενισχύουν και με στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία οι ΗΠΑ, καθώς την Πέμπτη (8/9) ανακοίνωσαν νέο πακέτο βοήθειας ύψους 675 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Οστιν έκανε γνωστή την απόφαση του Τζο Μπάιντεν από την αμερικανική στρατιωτική βάση του Ραμστάιν στην δυτική Γερμανία πριν από την έναρξη των εργασιών της πέμπτης συνόδου της Ομάδας Επαφής για τον συντονισμό της στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.

«Σήμερα, διαπιστώνουμε την προφανή επιτυχία των κοινών μας προσπαθειών επί του πεδίου της μάχης», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ στην έναρξη των εργασιών της συνόδου.

Εκπρόσωποι περισσότερων από 40 χωρών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συζητήσουν πώς θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας.

Ο Όστιν πρόσθεσε πως θα υπάρξει συζήτηση σχετικά και με το πώς οι χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και να βελτιώσουν τις δικές τους βάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.